top of page

Anmeldelser af FAZE'N'MIR
Live Akustisk musik 

 FAZE'N'MIR leverede en nærværende og stærkt vedkommende koncert, med små personlige vinkler på hvert nummer. Vi følte os forkælede og heldige at vi fik den dejlige oplevelse.

Søren K.

Stue Koncert "Low-fi"

Koncerten med FAZE'N'MIR, i et udsolgt lokale , var som at læse en god bog. 

Ib Brisson

Det Røde Pakhus

Marstal

FAZE'N'MIR leverede en fremragende stuekoncert i Randers, med egne numre og gode fortolkninger af andres. De krydrede deres skiftende vokale indslag med gode fortællinger om deres egne, sanges tilblivelse, hvilket også skabte en go intim og stemningsfuld atmosfære for stuens publikum. Kan kun give Mir og Henrik mine bedste musikalske anbefalinger....

/ Jørgen Bjerre

Vi havde d. 6/4-24 besøg af FAZE'N'MIR. FAZE'N'MIR skabte en magisk aften med en blanding af blues, folkemusik og egne numre krydret med lidt gode historier. En særdeles professionel duo og meget behagelige mennesker. Stor ros herfra. Vi har efterfølgende fået mange positive tilbagemeldinger fra gæsterne. 

/ Lars Daugberg

FAZE'N'MIR m. band - Live Out Loud
Pladeanmeldelse

Kurt Baagø

Et par uger, en halv måneds tid siden, jeg var til releasekoncert på Vestfyn en lørdag aften i Stationsbyen, Aarups gode, kombinerede bibliotek, biograf, galleri OG spillested af et kulturhus under ét tag.

Releasekoncerten gjaldt albummet Live Out Loud And Full med den på Fyn, bosiddende duo, FAZE (strengespillereren og sangeren, Henrik Nybo) 'n'MIR, sangerinden, pianisten, acorrdeonisten, Mir B. Weber

Video´en er et uddrag af titelnummeret fra Aarup sidst i januar, hvor Dave Hennessy har joinet band´et på scenen og spiller noget fint solo-fingerspil på Live Out Lod-sangen.

Davie Hennesy er krediteret som medproducer samt "soundscapes & sample" på den særdeles vellydende Live Out Loud And Full, hvor FAZE'N'MIR og deres mange stærke medmusikanter dribler hjemmevant rundt i jazz, eller jazz- et blues, folk og gospel. Allerede efter to numre er vi kommet fra det jazzede med tre blæsere i titelnummeret til en inderlig irsk-agtig og vildt flot folk-ballade, In The Morning med en smukt spillende Jane Clark på fiddle.

Alle de 15 sange på Live Out Loud er hjemmegroede, MIR synger de fleste, men der er osse gode vokale inputs fra FAZE, nåja og In The Morning synger de to i øm duet.

MIR’s stemme, der bærer en stor del af albummet, har jeg haft en del brydninger med at blive helt klog på. Stemmen er lidt spinkel og spagfærdig og man skal anstrenge sig en smule for at hænge på den, men gør man det, hænger på, kan man...jeg...efterhånden begynde at forelske sig lidt i Mir' s stemme, der på en blid, mild og venlig måde er insisterende, intim og inderlig.

Og teksterne, som Mir har skrevet hovedparten af, er sært, dejligt dragende, food for thought...

Medmusikerne på Live Out Loud skal have stor ære af albummet. Såvidt jeg forstår er de, for de flestes vedkommende, bosiddende på Fyn, og så er det jo fedt, at fx. folk som trommeslageren, Jeppe Gram, bassisten, Jakob Falgren og ikke mindst "Orgelkongen", Palle Hjorth har postadresser rundt omkring på den store, gode, danske ø i midten.

Lidt uretfærdigt at fremhæve én frem for de andre, men for H...da, hvor noget frydefuldt Palle Hjorth får ud via sine tangenter og af harmonika´en. Men han, Hjorth, er ikke den dominerende type, han er eminent til at lægge sig lige nøjagtig dér i lydbilledet, hvor hans spil bliver den helt perfekte del af af helheden.

Hvis det er for stor en mundfuld i ét hug at lytte samtlige 15 Live Out Loud-sange, så nøjes med en 4-5 stykker ad gangen, der er guf til ørerne på hvert enkelt track og, efterhånden begynder man at få sine favoritter; mine er: det gospel-groovende Brothers Keeper, den stærkt iørefaldende Fly Baby Fly og FAZE, Henrik Nybo´s jazz´ede, Move On.

Hvis du vil have fat i FAZE'N'MIRS Live And Loud And Full, må du omkring duoe´ens hjemmeside, der er lige her: https://www.fazenmir.com

....jeg tror, jeg kan anbefale vinyl-udgaven med smukt artwork af Mir, der osse er billedkunstner. Og så vil jeg mene, at Live Out Loud And Full er yderst velegnet til at høre én pladeside ad gangen.

Hurra! så skete det!

Torsdag d. 8

august

af

Jacob Lundgaard

Hurra! Så skete det! Den første Stuekoncert på Galleri Langager med FAZE’N’MIR blev en musikalsk kvalitetsoplevelse langt ud over, hvad vi havde forventet.

Når der går et år, fra en god ide undfanges til den bliver virkelighed – og det så viser sig at blive en succes, kan det altså være svært at få armene ned af begejstring.

Det var en udsøgt nydelse at opleve tre virkelig dygtige musikere og sangere Mir Weber, Henrik Nybo og Jesper Nordam forløse forventningerne i stemningsfuld og intens fortolkning af egne (og et enkelt af Bob Dylan; I Shall be released) kompositioner, tilføjet Henrik Nybos personlige talk mellem numrene. De synger ganske enkelt hamrende godt, og især Mir har evnen til at lade stemmen indgå som ekstra instrumentering i den harmoniske fremførelse.

Vi var 35 tilstede i den hyggelige cafe og kunne med lidt god vilje have undt endnu flere denne enestående musikalske oplevelse. Ikke bare 35 tilstedeværende men 35 koncentrerede, lyttende, medlevende, grinende og ind imellem alvorlige tilskuere, der i to lyksalige timer kunne få lov at glemme alt om dårligdomme, dosmersedler og voksne børn, der alligevel ikke hører efter og som endte med at give stående applaus.

Jeg er avisnarkoman og derfor velorienteret om tidens diskussion om al for megen snak under diverse koncerter og festivaler. Glem alt om snik-snak på Galleri Langager. Her var opmærksom lytning fra først til sidst.

Hvilken dejlig oplevelse! Tak til Mir, Henrik og Jesper. Jeres koncert vil stå som en milepæl i Galleri Langagers forhåbentlig meget lange historie.

Der bliver noget at leve op til når VAEV gæster Galleri Langager torsdag d. 8. august kl. 19:30.

Jacob Lundgaard

Fynskemedier

Claus Bøge

Jensen

56-årige Oluf Hansen, der er kommet alene, da han har sendt resten af familien på ferie, er også positivt stemt for Singer-songwriter Festivalen.

- Det er et godt påfund. Jeg bor i Tommerup, men jeg vil gerne være med til at støtte det, der er lokalt, så man ikke er nødsaget til at tage til Odense altid. Samtidig leder jeg lidt efter musikken, derfor kommer jeg også på Industrien, siger han, men må indrømme, at han ikke har været der hele dagen.

  • Jeg er først landet her klokken 15 på grund af vejret. Men jeg ville gerne være kommet et par timer før, da jeg gerne ville have hørt FAZE'N'MIR.

Visor i Vittsjö blev succé genom stor tillrest publik

17 juli 2017

Claes Brauer

VITTSJÖ. Visor i Vittsjö drog fullsatt Godsmagasin. Redan klockan 15 startade programmet och trubadurerna avlöste varandra till långt ut på kvällen. Malene Langborg, initiativtagare och ansvarig för ”Visor i Vittsjö” har anledning att känna sig nöjd med kvällen.

Hemmapubliken var tyvärr gles, men de många tillresta vägde upp publiksiffran. Flera av dessa var dessutom anslutna till föreningen ”Visans vänner” och därmed entusiaster för visaftnar. 

Kvällens arrangemang var helt suveränt, samma gäller valet av artister. Programmet bjöd på stor variation, allt från enkla visor till underbar blues. Malene hade lockat artister från Danmark. FAZE´N´MIR är namnet på en duo som kommer från vårt grannland. Artisterna heter Mir Bredberg Weber och Henrik ’Faze’ Nybo. 

Trevligt var att de före framförande berättade vad visan handlade om. Det kom att handla om skön blues framförd på såväl danska som engelska. En visa handlade bland annat om det ”sedel o myntlösa” samhället. Efter cirka en timmes underhållning blev det en kort paus.

Broms Friskusen var nästa duo som intog scenen. Dan Sigurdsson och Johan Eckman kommer från Bjärnum. De träffade Malene första gången av en ren slump på Bjärnums Konditori . . . .

De siger !

“En koncert med FAZE'N'MIR er for mig en oplevelse til 5 stjerner. Hvert stykke musik er en fortælling og/eller en følelse, som de to skønne musikere deler med os, der lytter med. Det er ikke bare ord og toner - det er ord, der er valgt til at give mig et budskab og det er toner, der understøtter den historie, som ordene giver mig.
Singer songwriters med interesse for flere genre, både i deres egne numre og når de fortolker andres numre. 

❤️❤️❤️” 

bottom of page